2016. május 30., hétfő

Egyed Emese - akiről mindig a vidámság jut eszembe

   


Valahányszor arra gondolok, hogy milyen jó is a vidámság meg a nyugodtság, egy olyan költőnő jut eszembe, akit majdnem 1o éve ismerek és mindig vidámságot és nyugalmat sugárzó hölgy. Versei igen változatosak, számomra mindig kedvesnek és ha nem is mindig vidámnak, de mindig szépnek hatnak. Szívesen ajánlom mindenkinek, aki szereti a szépet. Ami a weben való elérhetőségét illeti, jelen van, már csak a családja révén is. Ha a Google böngészőjébe beírjuk nevét, az első találat a Wikipédia, mely azzal kezdő leírását és bemutatását, hogy Egyed Ákos történész lánya, Egyed Péter költő testvére, majd ezt egy képsorozat követi, melyen a költőnő szerepel. A képeket három MEK - es link is követi, ahol az ő csodálatos verseit találjuk, mind egy-egy kötet, egy-egy ciklus versei. A MEK oldalát további versek követik, az operencia nevű oldalon a tavaszvarázslás című alkotását olvashatjuk, majd a következő oldal lényegében egy PDF dokumentum, amely Délvidéki Versek címen egy egész kötetet rejt. A kötete követő oldal az eirodalom, ahol szintén találkozunk a költőnő egy szép versével.
A google találati listájára visszatérve a következő oldal bemutatja a költőnő szakmai oldalát, mint a Kolozsvári Babes Bolyai Tudományegyetem oktatóját. Végül a találati lista első oldala az Ébredés című verssel zárul, mely a Galantai diákszóban jelent meg.
Ami a közösségi médiát illeti a facebook oldalára egyszerűen rábukkanhatunk nevét annak keresőjébe pötyögve, a profilját illetően azonban arcképe helyett egy kedves emlékműről készült fényképet találunk.
A youtube keresőjébe írva nevét szintén érdekes dolgokra bukkanhatunk. Az első 8 találat a költőnővel kapcsolatos: némelyiken Egyed Emese köszönt valakit, másokon csodálatos zenei aláfestéssel olvashatunk verseket, míg megint másokon megzenésítve hallgathatjuk azokat.
E blogbejegyzést is egy kedves megzenésített verssel zárom, a Fűszál együttes előadásában hallhatjuk Egyed Emese Kartánc című versét.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése